Mobilegyenleg

 

 

 

 

Kifejlesztettünk egy saját szoftvert és informatikai rendszert, amelyen keresztül biztosítani tudjuk viszonteladói partnereink számára az elektronikus egyenlegfeltöltés lehetőségét.

Szerződéses viszonyban állunk mindhárom mobilszolgáltatóval, a Telecommal, az Invitel Zrt.-vel és a legújabb mobilszolgáltatóval a Tesco Mobile-al. A szolgáltatók egyenlegfeltöltő központjaival a saját szerverünk közvetlenül kommunikál. Az értékesítési pontokon lévő terminálokkal a központi szerverünk internet- vagy GPRS-kapcsolaton keresztül áll összeköttetésben.

Jelenleg több mint 1000 partnerrel állunk kapcsolatban. Többek között szerződésben állunk az Agip franchise, az AVIA, a Mobil Petrol és az OIL benzinkúthálózattal, az Exclusive Best Change valutaváltó hálózattal, a Nokia márkaboltokkal, a METRO Áruházakkal és számos egyéni partnerrel.

Az online mobil egyenlegfeltöltés gyors piaci elterjedése annak volt köszönhető, hogy a szolgáltatók és az értékesítési csatorna szereplői a plasztikkártyák legyártásának, terjesztésének és készletezésének költségét meg tudták takarítani, így napjainkra az online mobilegyenleg feltöltés több mint 90%-a online bonyolódik.

Ezt a folyamatot erősítette az is, hogy olyan üzleti modell kialakítására törekedtünk, hogy a kereskedők, az ún. "végpontok" magasabb jutalékot kapjanak az elektronikus egyenlegfeltöltés során, mint plasztikkártya értékesítés esetén.

Az online értékesítés térnyerésének köszönhetően a kereskedők tőkelekötés és készletezés nélkül tudtak nagyobb forgalmat és fedezetet realizálni.

A fentieken kívül kiskereskedői szempontból az online üzleti konstrukció következő legfontosabb előnye, hogy rendkívül jól áttekinthető utólagos elszámolást tesz lehetővé. A Reload rendszerhez való csatlakozás teljesen biztonságos, mert a banki biztonsági szintnek megfelelő technológia nem ad lehetőséget a visszaélésekre.

Így az a kereskedő, akinél nem lehet igénybe venni az elektronikus egyenlegfeltöltést, a jövőben ebből a tevékenységből kevesebb forgalmat fog bonyolítani.

Magánszemélyek számára azért vonzó az online feltöltés, mivel a feltöltési folyamat egyszerű, gyors és kockázatmentes, és bizonyos szolgáltatók a kifizetett díj felett bónusz összeget írnak jóvá egyenlegükön.
A Kupon  Kft. viszonteladói partnerei számára jelenleg három értékesítési platformot ajánl: WEB, POS-terminál, és kasszaintegrált rendszert.
A WEB terminálos konstrukció esetén a partnerünk biztosítja a számítógépet és a nyomtatót, továbbá az Internet kapcsolatot. Az online értékesítés ekkor egy biztonságos webes felületen keresztül történik.
A POS terminálos konstrukció esetén társaságunk biztosít egy POS terminált, amelyen keresztül az online értékesítés megvalósul. Kasszaintegrált rendszer esetén az on-line termékek értékesítése a partnerünk kasszájába van integrálva. Ebben az esetben eszközkihelyezésre nincs szükség. Ez a megoldás jellemzően a benzinkutaknál elterjedt.

Mindhárom platform esetén a telefonszámot kétszer egymás után kérjük megadni, hogy az esetleges tévedéseket elkerüljük. Ezek után a rendszeren egy tesztfolyamat fut le, amelynek során ellenőrizzük, hogy a megadott előfizetői számra teljesülhet -e a feltöltés, esetleg nem számlás-e a megadott szám, illetve nem tiltották-e le a kártyát.

Amennyiben a megadott összeg feltölthető, az ügyfél készpénzben vagy - ha van rá lehetőség - bankkártyával fizet, majd kap egy bizonylatot és egy ettől független szolgáltatói értesítő SMS-t a tranzakció megtörténtéről mobil egyenleg feltöltés esetén.