Autópálya

 

2008. első napjától kezdődően megszüntetésre került a papír alapú matricás rendszer. A papír alapú matrica piacról való kivezetése kényelmesebb és gyorsabb kiszolgálást biztosít a vásárlóknak, ezen felül a nyomdai és terjesztési költségek is megtakaríthatók.

Társaságunk 2007. novemberétől kezdte meg a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (volt Állami Autópálya Kezelő Zrt.) által forgalmazott online úthasználati jogosultság (e-matrica) értékesítését. Ezeket a termékeket integráltuk a meglévő távközlési szolgáltatók termékei közé, így egy terminálon már hat szolgáltató több mint negyven termékét, szolgáltatását tudjuk értékesíteni.

Viszonteladóink számára a rendszerünkhöz való csatlakozás azért is előnyös, mert meglévő vásárlói számára új termékeket tud értékesíteni, ezáltal növelheti árbevételét és javíthatja nyereségességét, de segítségével új vásárlókra is szert tehet.
Az egyenleg feltöltéssel már foglalkozó partnereink számára az e-matrica termékértékesítés bevezetése semmilyen egyéb beruházási és havi egyéb költségvonzattal nem jár, hiszen az értékesítés egyazon rendszeren fut.

Jelenleg partnereink közel 700 értékesítési ponton végzik az e-matrica értékesítést, melyeknek döntő többsége benzinkutakon található.

E-matrica értékesítő partnereink között tudhatjuk többek között az Agip franchise, az AVIA és a Mobil Petrol és az Oil benzinkúthálózatot, a Metro áruházak töltőállomásait, az Exclusive Best Change valutaváltó hálózatot.
Az egységes magyarországi e-matricás díjszedési rendszerben jelenleg öt járműkategória létezik (motorkerékpár, 3,5 t 7 fő alatti és vontatmányai, 3,5 t alatti 7 fő feletti, D2 és B2 kategóriák vontatmányai és busz) A rendszerben naptári éves és megyei (következő év január 31-ig), havi (a következő hónap ugyanazon napjáig) és heti (a vásárlás napja plusz kilenc nap) e-matrica vásárlására van lehetőség.

Érvényes: 2015. január 01-től

 

Összesen 6513 kilométer hosszúságú hazai útszakaszt érint a 2013. július 1-jén életbe lépő, az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló jogszabály.
Az új jogszabálynak köszönhetően Magyarországon is életbe lép a megtett út kilométerszámával arányos útdíj fizetési rendszer (UD). A HU-GO néven ismertté vált rendszer a vonatkozó miniszteri rendeletben kijelölt autópályákat, autóutakat és főutakat érinti, és teljes mértékben megfelel az Európai Unió technológiai követelményeinek, illetve az EETS, azaz az Európai Elektronikus Útdíj Szolgáltatás irányelveinek. A HU-GO rendszer kizárólag a 3,5 tonnát meghaladó össztömegű járműveket érinti, azonban a fizetendő díj mértékét a gépjármű tengelyszáma és a környezetvédelmi besorolása is befolyásolja.

Az útdíj megfizetésére két lehetőség van. Viszonylati jegy (az útvonal megtervezése után a használandó útszakasz díját előre megfizeti az ügyfél) és az OBU feltöltés (egy fedélzeti eszköz, amely GPS rendszer segítségével nyomon követi az tehergépkocsi útvonalát és fizetős útszakaszra hajtást követően a folyószámla egyenlegéből levonja a megtett út után fizetendő összeget). OBU egységet a viszonteladóink cégünktől is megvásárolhatják. Jelenleg partnereink több mint 250 értékesítési ponton végzik az e-újdíj értékesítését.
Az útdíjjal kapcsolatos további információért kérjük, látogasson el a www.hu-go.hu internetes címre.

 


 

Érvényes: 2015. január 01-től